zaterdag 3 maart 2018

Plantaardige pita

Soms hebben we zin in echt comfort food. Iets dat heerlijk smaakt en liefst niet teveel werk is. Maar het mag wel nog redelijk gezond zijn. Deze groenteshoarma is daar een goed voorbeeld van. OK, het marineren duurt even maar daar heb je ook geen omkijken naar. En het resultaat mag er zijn.
 Als je minder lui bent dan ik op een vrijdagavond kan je zelf pitabroodjes maken. In natuurvoedingswinkels en sommige supermarkten vind je ook volkoren pitabroodjes. Maar wij gebruikten gewone pitabroodjes. Witte bloem is veel ongezonder dan volkorenmeel en witte pitabroodjes zijn dus zeker geen 'bewuste keuze' maar af en toe zondigen moet kunnen. Buiten de witte bloem vallen de meeste pitabroodjes goed mee. Bloem, gist, water, zout. Geen al te foute ingrediënten.


Voor 2 porties
  • 250gr champignons
  • 120 gr gekookte kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • een stukje gember
  • een handje walnoten
  • 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 1 koffielepel ras-el-hanout
  • een halve koffielepel pilipilipoeder
  • 2 lepels sesamolie
  • 2 lepels sojasaus (fair trade)
  • 1 lepel citroensap
  • peper en zout
  • 1 lepel olijfolie
  1.  Meng de sesamolie met de sojasaus, citroensap en de kruiden tot een marinade.
  2. Snipper de knoflook en de gember.
  3. Breek de walnoten in kleinere stukjes
  4. Snij de champignons in reepjes.
  5. Meng de champignons, kikkererwten, walnoten, gember en knoflook met de marinade. Zet ongeveer 3 uurtjes in de koelkast.
  6. Vlak voor je aan tafel wil: Snipper de ui. 
  7. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui. 
  8. Voeg het champignonsmengsel bij de ui en bak een 8tal minuutjes.
  9. Serveer met pitabroodjes en geniale knoflooksaus
 OPMERKINGEN
  • de walnoten kan je ook weglaten maar ik vond ze lekker
  • Indien je wil kan je ook nog andere groenten meebakken. Wat reepjes paprika bijvoorbeeld.
  • Varieer met kruiden die jij lekker vind. En pilipili voeg je toe naar eigen smaak. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...