dinsdag 13 juni 2017

Tahinidip

Deze zoete dip is makkelijk om te maken. Je kan hem gebruiken om fruit wat op te pimpen, om op je brood te smeren of om een simpele rijstwafel om te toveren in een gebakje. Maak gerust een grote portie want het is lekker, gezond en je kan het wel een dag of 5 bewaren in de koelkast. Misschien ook langer maar bij mij is het na 5 dagen zeker op.
Voor deze dip is het wel makkelijk als je een kleine hakmolen of blender hebt. In en te grote plakken je ingrediënten gewoon tegen de wand en gebeurt er niks. Je kan ook gewoon een staafmixer gebruiken maar dat vind ik meer gedoe om af te wassen. De dadels weken is niet nodig maar o maak je het werk van de hakmolen wel makkelijker.


Voor een potje


  • 50gr ontpitte dadels 
  • 1 volle eetlepel tahini (sesampasta) 
  • 1 lepel citroensap 
  • Ongeveer 4-5 lepels weekvocht van de dadels
  1. Snij de dadels in 4 en leg ze in water.Laat ongeveer 20minuten weken.
  2. Doe de dadels, tahini en citroensap in de hakmolen en mix tot een gladde massa.
  3. Voeg eventueel wat weekvocht van de dadels (of water) toe als het te stevig is.
  4. Serveer met vers fruit of bewaar in een potje in de koelkast. 
 OPMERKINGEN
  • Ik gebruik de tahin van de Oxfam wereldwinkel. Biologisch en fairtrade. 
  • Je kan hier natuurlijk nog wat op variëren door bijvoorbeeld pindakaas te gebruiken in plaats van tahin of ander lekekrs toe te voegen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...