donderdag 11 mei 2017

Romige dip

We zijn hier allebei nogal fan van pittig eten, liefst in combinatie met iets romige om het pikante wat af te zwakken. Kokos in een curry bijvoorbeeld. Of zure room bij chili. Alleen is dat laatste niet veganistisch. Geen probleem, dan maken we toch gewoon zelf een romige, zure dip.
Hier at ik de dip met quinoa, kidneybonen en geroosterde paprika.Teveel dip gemaakt? Geen probleem. Hij is ook lekker op brood. Al kan je er dan juist een extra smaakmaker als een klein beetje chilipoeder doorroeren.



Voor een potje,ongeveer 4 porties
  • 100gr tofu
  • 2 lepels zonnebloempitten
  • 2 lepels gistvlokken
  • 2 lepels appelazijn
  • 1 lepel citroensap
  • 1 lepel olijfolie
  • een halve lepel agavesiroop
  • 1 -3 lepels water,afhankelijk van de textuur
  1. Week de zonnebloempitten minsten 2uur in water. Giet af, spoel af en laat uitlekken.
  2. Doe alles behalve het water in een hakmolen en mix fijn. 
  3. Voeg indien nodig een klein beetje water toe.
  4.  Proef en  voeg desgewenst nog wat extra van een ingrediënt toe. 
  5. Bewaar een dag of 3 in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...