woensdag 7 februari 2018

Curryspruitjes met aardappel + restjestip

De tijd dat ik met spruitjes niet verder kwam dan gekookte aardappelen en vlees is gelukkig al lang voorbij. Maar toch blijft de combo aardappelen en spruitjes lekker. Maar ook daar kan je alle kanten mee op. Bijvoorbeeld met Oosterse kruiden en kikkererwten.
Ik wist ook ineens wat ik zou maken met de restje: aardappelkoekjes. Zo had ik ineens een heerlijke lunch voor de volgende dag. Als je tijd hebt kan je economisch koken door eerst de spruitjes de koken en dat water te hergebruiken voor de aardappels. Als het snel moet gaan kan je ze apart koken.

Voor 3 porties
  • 400gr aardappels
  • 400gr spruitjes
  • 200gr gekookte kikkererwten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1koffielepel karwijzaad
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1/2 koffielepel misopasta
  • peper en zout
  1. Maak de spruitjes proper. Snij een kruis onder in kleine spruitjes en halveer grote spruitjes.
  2. Breng water met de misopasta aan de kook. Als het water kookt voeg je de spruitjes toe. Kook ze gaar.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en sijd in blokjes.
  4. Giet de spuitjes af maar vang het kookvocht op.
  5. Doe de aardappelen in het kookvocht van de spruitjes en kook ze gaar.
  6. Snipper de ui en de knoflook. 
  7. Verhit olie in een pan en voeg de karwijzaadjes toe. Laat ze bakken tot de geur vrijkomt.
  8. Voeg de ui en de knoflook toe, samen met het currypoeder.
  9. Fruit de ui en voeg dan de spruitjes, kikkererwten en aardappels toe.
  10. Roer bak alles een paar minuten 
  11. Kruid met peper en zout

Voor 1 portie aardappelkoekjes
  • een kleine portie spruitjescurry
  • Ongeveer 2 volle lepels bloem of fijngemalen havermout
  • Olijfolie
  1. Pureer de spruitjescurry grof.
  2. Meng met de bloem tot je een stevig deeg hebt.
  3. Vorm 2 burgers of koekjes van dit deeg
  4. Verhit olie in een pan en bak de koekjes ongeveer 5 minuten aan elke kant.
  5. Serveer eventueel met sweet chilisaus 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...