donderdag 9 maart 2017

Bloemkoolcouscous met geroosterde groentjes

Het leuke van een roentepakket vind ik dat je uitgedaagd wordt om nieuwe combinaties te bedenken. Je hebt een paar verschillende soorten groenten en daar moet je die week iets leuks van maken. Ook als je niet direct een link vindt tussen de groenten. Maar uiteindelijk kan je er altijd wel iets van maken. Een salade met geroosterde groenten bijvoorbeeld.
Deze salade is een mengeling van enkele ideetjes: bloemkoolcouscous, geroosterde groenten, gebakken champignons in een salade,...
Hoewel er een deel van de groente warm wordt gemaakt kan je de salade gewoon koud eten.


Voor 2 porties
  • 200gr pompoen
  • een halve zoete aardappel
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Ongeveer 250gr champignons
  • 1/3de bloemkool
  • 2 lepels olijfolie 
  • 1 lepel balsamico azijn
  • Peper en zout
  • een handje veldsla
  1.  Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Snij de pompoen in blokjes en de ui in 8.
  2. Meng de olij met de azijn en kruid met peper en zout. Roer de zoete aardappel, pompoen, ui en ongepelde knoflook hierdoor. Verdeel over een ovenschaal.
  3. Maak de champignons schoon en leg op een bakplaat met bakpapier.  
  4. Zet de oven op 180C en zet zowel de bakplaat als de ovenschaal erin. Haal na 10minuten ongeveer de champignons eruit en roer de groenten in de ovenschaal eens goed. Zet nog eens 10minuten in de oven.
  5. Als de pompoen gaar is haal je de groenten uit de oven.
  6. Snij de champignons in 4. Pel de knoflook. Laat alles afkoelen
  7. Snij de bloemkool in kleine stukken en doe in de hakmolen. Mix tot je een soort van couscous hebt. 
  8. Was de veldsla en laat uitlekken
  9. Meng de bloemkoolcouscous met de veldsla, champignons en geroosterde groentjes. 
  10. Werk eventueel af met geroosterde zonnebloem- of pompoenpitten





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...