zaterdag 11 februari 2017

Pindaballetjes



Een lekkere snack maken hoeft niet zolang te duren. Dit recept is bijvoorbeeld snel gemaakt. Alles in de hakmolen, balletjes rollen en voor een lekkere coating zorgen. Klaar is kees. Zoals je op de foto kan zien heb ik 2 versies gemaakt maar alles samen is het nog geen 10minuten werken. En chocolade en pindakaas blijft altijd lekker.
Dit recept heb ik geïnspireerd op deze heerlijke brownieballetjes. In plaats van bonen heb ik hier voor kikkererwten als gekozen en dan toegevoegd wat lekker leek.


Voor 16 balletjes

  • 170gr gekookte kikkererwten
  • 80gr pindakaas
  • 25gr ahornsiroop
  • 2 theelepeltjes vanille extract(optioneel)
  • Snufje zout (tenzij er al zout in de pindakaas zit)
  • 15gr zoute pinda's
  • 1 lepeltje cacaopoeder 
  1. Doe de kikkererwten, pindakaas, vanille, zout en ahornsiroop in een kom.
  2. Mix tot een gladde massa.
  3. Verdeel de massa in 2 en meng de cacaopoeder onder één deel. 
  4. Hak de zoute pinda's grof.
  5. Rol 8 balletjes van het cacaomengsel en leg op zij
  6. Rol 8 balletjes van het andere mengsel en rol deze door de gehakte pinda's 
  7. Klaar
OPMERKINGEN
  • Je kan natuurlijk ook maar één smaak maken
  • Mijn vanille-extract is op vodkabasis. Aangezien dit niet verhit wordt blijft de alcohol erin zitten. Indien je dit voor kinderen maakt of liever geen alcohol hebt (tournee minerale bijvoorbeeld) kan je het vanille-extract gewoon weglaten
  • In de natuurwinkel vind je verschillende soorten pindakaas die enkel pinda's en eventueel zout bevatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...