dinsdag 13 december 2016

Boerenkoolsalade

Als je plantaardig eet en je wat zorgen maakt over calcium is boerenkool een ideale groenten. Er zit namelijk veel calcium in, combineer het dan nog eens met tahini en je vraagt je af waarom er mensen melk drinken om calcium binnen te krijgen. Dit is toch veel lekkerder?
Lekkere tahini en quinoa kan je trouwens kopen bij de wereldwinkel, naast lekker ook nog eens biologisch en fairtrade. En mandarijntjes met tahini zijn altijd een lekkere combinatie dus met wat groenten en quinoa erbij een heerlijke maaltijd.

Voor 2 porties
  • 60gr quinoa
  • 100gr gekookte zwarte bonen
  • 1 mandarijntje
  • 120gr boerenkool
  • 1 volle lepel tahini
  • 1 lepel olijfolie
  • 1 lepel citroensap of sinaasappelsap
  • een klein stukje verse gember
  • peper en zout
  • 1 teentje look
  1. Kook de quinoa gaar. Giet af en van een beetje kookvocht op. Laat de quinoa goed uitlekken en afkoelen
  2. Snij de look en de gember heel fijn. Meng met het citroensap en de tahini. Voeg lepel voor lepel een beetje kookvocht van de quinoa toe tot je een gladde maar dikke saus hebt. Zet opzij
  3. Verwijder de dikke stelen van de boerenkool (die kan je bewaren voor in soep). Scheur de koolin stukjes. 
  4. Doe de kool in een kom en overgiet met de olijfolie. Kneed de kool ongeveer 5 minuutjes en je zal merken dat ze een beetje kleiner en een stukje zachter wordt. 
  5. Pel het mandarijntje.
  6. Verdeel de boerenkoolover 2 borden. Verdeel er de bonen, de quinoa en de mandarijn over. Verdeel de dressing en bestrooi met wat peper en zout. (of gooi gewoon alles in een lunchdoos, meng goed en eet de salade 2 dagen achter elkaar als lunch. Minder mooi maar net zo lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...