zaterdag 8 oktober 2016

Noedels met pinda en tempeh

Hoewel tempeh erg gezond schijnt te zijn eten we het heel zelden. Het is nochtans helemaal niet duur. Het is gewoon iets dat ik niet standaard in huis heb en waar ik niet altijd aan denk. Maar met geroerbakte groenten en noedels was tempeh natuurlijk een goede aanvulling.
Dit recept is volledig plantaardig maar de tempeh was alleen voor mij. Mijn vriend heeft hier runderreepjes bij gebakken voor zichzelf. Zowel de tempeh als de runderreepjes werden gewoon op ons bord erdoor geroerd. Voor de eenvoudigheid heb ik hier wel een recept voor 4 veganistische porties weergegeven.



Voor 4 porties


  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje
  • Stukje gember
  • 1 rode paprika
  • 1 paksoi
  • 450gr tempeh
  • 50gr pinda’s
  • 50gr pindakaas
  • 150gr noedels
  • Rijstolie
  • Sojasaus zonder suiker
  • 2 lepels Citroensap
  • 2 lepels sesamolie
  1. Snij de tempeh in blokjes. Meng 2 lepels sesamolie met 4 lepels sojasaus. Leg de tempeh ongeveer een uurtje in deze marinade. Roer tussendoor
  2. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking
  3. Hak de pinda's grof en rooster ze in een droge koekenpan. Zet opzij
  4. Snipper de ui en de knoflook. Snij het pepertje en de gember fijn. Snij de paksoi en paprika in blokjes.
  5. Verhit een beetje rijstolie in de pan en bak de tempeh (giet de rest van de marinade er gewoon bij) in een vijftal minuutjes. Haal uit de pan.
  6. Verhit nog rijstolie in de pan en fruit de ui, knoflook, gember en pepertje
  7. Voeg de paprika en de paksoi toe en roerbak een paar minuten.
  8. Roer er de pindakaas door. Meng 2 lepels sojasaus met 2 lepels citroensap en voeg toe.
  9. Kruid eventueel met peper (normaal is het zout genoeg maar zo niet voeg je ook zout toe).
  10. Voeg de noedels toe en roerbak een minuutje mee.
  11. Roer de tempeh erdoor. Haal van het vuur
  12. serveer met de geroosterde pinda's en eventueel wat geraspte kokos en koriander.
 OPMERKINGEN
  • Je kan ook heel andere groenten gebruiken 
  • Je kan het pepertje ook weglaten als je niet van pittige gerechten houd
  • Leuk om met stokjes te eten. Omdat je dan trager eet ga je waarschijnlijk ook minder eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...