donderdag 7 juli 2016

Warmoesquiche

Een quiche maken als je veganistisch, suikervrij en zonder E-nummers kookt: het is een uitdaging, maar daar houd ik al eens van. Het recept van de bodem heb ik eergisteren al gepost. In plaats van room ging ik voor een soort van witte saus, gebaseerd op dit recept. Ook dat was een uitdaging want ik wil geen dierlijke melk en vriendje geen plantaardige, dus deden we het zonder. Maar het belangrijkste: de quiche was superlekker!
De latjes heb ik over de quiche gedaan omdat ik nog wat deeg over had. Ik heb hier een vulling met warmoes maar je kan ook andere vullingen gebruiken. Gewoon wat je in huis hebt. Met experimenteren kan je leren !

Voor 4 porties
Deeg en vulling


  •  1 portie deeg voor hartige taarten 
  • 300gr warmoes 
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 raap 
  • 100gr gedroogde rode linzen 
  • Peper en zout 
  • Olie

Saus

  • 30gr olie 
  • 30gr speltmeel 
  • 300ml kookvocht van de linzen, eventueel aangevuld met water
  • 2 lepels gistvlokken 
  • 1 lepel mosterd 
  • Peper en zout

  1. Kook de linzen gaar, giet af en vang het vocht op
  2. Snipper de ui en de look. Snij de warmoes in reepjes en de raap in blokjes
  3. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook, Voeg de raapblokjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg de warmoes toe en laat gedeeltelijk slinken. Voeg tenslotte de linzen toe. Kruid met peper en zout. en ze opzij
  4. Verhit de 30gr olie in een sauspannetje. Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot je een soort van deeg hebt (een roux).
  5. Voeg al roerend beetje bij beetje het water toe. Roer ook goed in de randen zodat je geen klonters krijgt.
  6. Roer er tenslotte de mosterd en gistvlokken dor en kruid met peper en zout. Haal de suas van het vuur als ze een mooie dikte heeft.
  7. Besmeer een bakvorm met olie (of gebruik bakpapier of een flexibele vorm). Rol het deeg uit en leg in de vorm. Verdeel het warmoes mengsel over het deeg. Verdeel er dan de saus over. Vouw de randen van het deeg naar binnen toe. Leg eventueel nog deeglatjes over de quiche. Besmeer de randen van de quiche met olie
  8. Bak ongeveer een half uurtje in een oven op 180C.
OPMERKINGEN
  • Je hoeft de oven niet voor te verwarmen
  • Als je gen linzen gebruikt kan je ander kookvocht nemen of zelfs gewoon kraantjeswater
  • Gebruik zeker ook kruiden naar smaak. 
  • Het is wel eventjes werk maar wij aten er 2 dagen van. Dag 2 de quiche gewoon opnieuw opwarmen in de oven
  • Ik gebruik rijstolie omdat die goed tegen verhitting kan. 
 En zo zag hij er aangesneden uit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...