zaterdag 23 januari 2016

Pompoen-kokosontbijt

Gevarieerd ontbijten blijft toch moeilijk. Vooral omdat ik doordeweeks 's morgens weinig tijd aan ontbijt klaarmaken wil besteden. Havermout met allerlei soorten melk, fruit, zaden,... combineren is lekker en gezond maar af en toe wil je toch iets totaal anders. Dit bijvoorbeeld.
Het leuke is dat je dit ontbijt zowel warm als koud kan eten. Op een luie zondagochtend kan je dit maken om warm te genieten en 's maandags staat je ontbijt dan koud klaar. Een keer koken, 2 dagen  (of 3 dagen) plezier.
Voor 3 porties
  • 300gr pompoen
  • 2 appels
  • 1 lepel speculaaskruiden
  • 40gr geraspte kokos
  • 2 lepels rozijnen.
  • 1 glas water
  1.  Snij de appel en pompoen in blokjes (schillen hoeft niet)
  2. Doe pompoen en appel samen met het water in een pot (het moet niet helemaal onder staan maar). Zet een deksel op de pot en zet op een zacht vuurtje tot de pompoen zacht begint te worden. Voeg dan de kokos, rozijnen en speculaaskruiden toe.
  3. Laat nog 5 a 10minuten zachtjes pruttelen.
  4. Eet warm of koud (of de eerste dag warm en nadien koud)

4 opmerkingen:

  1. Ik zou niet meteen ontbijten met pompoen, maar het ziet er wel lekker uit! Moet ik toch eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pompoen kan lekker zoet zijn hoor. Denk maar aan pompoencake. En als je een hoop pompoenen krijgt moet je er toch iets mee ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me lekker. Heb het opgeschreven om binnenkort eens uit te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...