dinsdag 26 januari 2016

Avocadospread

Avocado kom je in vele veganistische of gezonde recepten tegen maar zelf gebruik ik het niet zo heel vaak. Dit heeft verschillende reden. Allereerst komt avocado van ver waardoor het een grote belasting is voor het milieu (meer als bananen maar veel minder dan vliegtuig ananassen of mango's) . Daarnaast vind ik avocado's een leuke textuur hebben maar is de smaak niet zo sensationeel. En natuurlijk zijn ze ook niet zo goedkoop. Maar zo af en toe koop ik ze, bijvoorbeeld voor deze avocadospread.
Aangezien het niet echt guacamole is noem ik het maar avocado spread maar je kan het als guacamole gebruiken. Lekker als dipsaus, bij chili, op taco's of zelfs gewoon als broodbeleg.
Voor 1 potje
  • 1 avocado
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 teentje look
  • dun schijfje gember
  • 1 lepel citroensap
  • 1/4de lepeltje pilipilipoeder (of iets anders pittig)
  • 1/4de lepeltje (gerookt) paprikapoeder
  1.  Schil de gember en snij fijn. Pel de look en snij fijn. Was de tomaatjes en halveer.
  2. Snij de avocado in 2 en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit, doe in een blender of hakmolen en besprenkel meteen met citroensap. 
  3. Voeg de andere ingrediënten toe en maal net niet helemaal fijn.
  4. Proef en kruid bij naar smaak
OPMERKINGEN
  • Je kan de avocadospread minstens 2 dagen bewaren in de koelkast. De bovenkant wordt dan wat bruinig maar als je alles door elkaar roert merk je er niks meer van. Of je kan het ook gewoon meteen opeten ;-)
  • Je kan gewoon paprikapoeder gebruiken ipv gerookt maar het tweede is echt lekkerder.
  • Als je een sterker apparaat hebt dan mijn handmatige hakmolen is het misschien niet nodig om de gember en de look fijn te snijden 
  • Met pilipilipoeder kan je best voorzichtig zijn want teveel en je hele pot is naar de..... Gebruik een beetje, proef en voeg bij indien nodig.   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...