woensdag 7 oktober 2015

Rijstontbijt met rode coulis en blauwe bessen

Met een restje rijst kan je veel kanten op. De makkelijkste manier is het verwerken in een salade of een soep. Je kan er ook gemakkelijk restmelk van maken. Of het gebruiken als ontbijt zoals in dit recept.
Om de coulis van rood fruit te maken heb je wel eventjes nodig maar dit kan bijvoorbeeld ook terwijl je bezig bent met het avondeten of aan het opruimen bent. Je moet maar af en toe roeren.
De voorbereidingen van het ontbijt doe je 's avonds zodat je 's morgens alleen maar moet genieten


Voor 1 heel stevig ontbijt
  • 80gr gekookte bruine rijst (ongeveer 30gr ongekookt gok ik)
  • 150ml sojamelk (of notenmelk)
  • handje blauwe bessen (hier Jostabessen)
  • 100gr gemengd rood fruit (diepvries)
  • 20gr chiazaad
  • 10gr gehakte amandelen
  1. Doe het rood fruit in een stelpannetje en zet op een haal zacht vuurtje
  2. Laat een 20 minuten pruttelen en roer af en toe. Uiteindelijk moet je een stroperige saus hebben. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast
  3. Meng de rijst met het chiazaad en doe er de melk en gehakte amandelen bij. Roer en zet zo in de koelkast.
  4. Giet 's morgens de rode vruchtencoulis bij de rijstpap en werk af met verse bessen
OPMERKINGEN
  • Als je vers rood fruit gebruik moet je misschien een beetje water (of appelsap) toevoegen om aanbakken te voorkomen, fruit uit de diepvries is vochtig genoeg.
  • Je kan ook een grotere hoeveelheid coulis maken en bewaren voor een volgend ontbijt, op een boterham met pindakaas smeren, verwerken in een dessert, op pannenkoeken,.... 
  • Het chiazaad kan je ook weglaten. Het zorgt wel voor een stevige pap.

1 opmerking:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...