woensdag 21 oktober 2015

Curry met kabeljauw

Het was nog eens tijd voor vis en deze keer werd het kabeljauw. Je kan de curry ook zo, zonder vis, eten of je kan de vis garen in de curry.
Ook dit gerecht is weer gemakkelijk om 2 dagen van te eten of om een aantal porties van in te vriezen.

Voor 4 porties

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 300gr pompoen
  • 2 wortels
  • 1 groen pepertje
  • 1 (groene) paprika
  • een halve courgette
  • 2 lepels (kokos)olie
  • stukje gember
  • 60gr santen + 600mlwater of kokosmelk
  • 250gr gekookte kikkererwten
  • peper en zout
  • 4 kardemonpeulen
  • korianderzaad
  • komijn
  • garam masala
  • 4 lepels rozijnen
  • rijst
  • 2 kabeljauwfilets (of 4 als je 4 porties met vis wil)
  1.  Kook de rijst gaar
  2. Snipper de ui en de knoflook en snij de gember en het pepertje fijn (zaadlijsten verwijderen naar smaak)
  3. Snij de pompoen, wortels, courgette en paprika in blokjes
  4. Plet de kardemonpeulen en snij de santen in grove blokken (als hij hard is)
  5. Verhit 1 lepel olie in een grote pot en fruit de ui en de knoflook. Voeg de gember, het pepertje, kardemonpeulen, en andere kruiden toe. bak een paar minuten mee
  6. Voeg de groenten toe en bak ook deze een aantal minuten mee
  7. Voeg de santen en het water toe en roer tot de santen opgelost is.
  8. Voeg de rozijnen en kikkererwten toe. Zet een deksel op de pot en laat een kwartier pruttelen
  9. Verhit ondertussen olie in een pan en bak de kabeljauwfilets aan 2 kanten tot ze gaar zijn.kruid met peper en zout.
  10. Proef van de curry en kruid eventueel bij. 
  11. Serveer de rijst met de curry en de vis.
OPMERKINGEN
  • Wij aten het de eerste dag met vis en de tweede dag veganistisch. 
  • Eigenlijk is het de tweede dag nog lekkerder
  • Als de curry te lopend zou zijn kan je deze binden met arrowroot. 

1 opmerking:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...