zaterdag 9 mei 2015

Rabarbercake

Met de pulp die gisteren is achtergebleven bij het maken van rabarber-munt limonade bakte ik vandaag een cake. Niet echt een cake, meer een soort van zoet brood. Niet zo luchtig als zou moeten maar beter een lekkere lelijke cake dan een mooie vieze cake zeker ;-)
Het groene rechtsvoor is gewoon munt hoor ;-)
Voor 1 cake
  • 100gr gemalen amandelen of amandelmeel
  • 110gr rabarber-muntprut
  • 2 lepels lijnzaad en 6 lepels water
  • 30gr kokosolie
  • 150gr speltmeel
  • 1 koffielepeltje bakingsoda
  • 2 koffielepeltjes appelazijn
  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2.  Doe de kokosolie in een potje en laat smelten in de oven
  3. Meng het lijnzaad met het water en zet apart
  4. Meng de amandelen met het speltmeel en de bakingsoda
  5. Meng het lijnzaad met de gesmoltenkokosolie, de rabarberprut en de appelazijn.
  6. Meng nu alles samen tot een mooi deeg.
  7. Doe in een bakvorm en bak ongeveer 20 minuten in de oven
  8. Haal uit de bakvorm om af te koelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...