woensdag 26 november 2014

Bountyballetjes

Vriendje is gek op de 'rode bounty' en ik eerlijk gezegd ook. Kokos en pure chocolade, heerlijk toch. Alleen spijtig dat er in die bountyrepen veel meer inzit. Dus maken we zoiets zelf. Alleen werden het gemakshalve balletjes. Dit recept is niet helemaal suikervrij maar als je suikervrije chocolade gebruikt of zelfs een soort van chocolade fabriceert zoals hier (alleen de amandelen schrappen) kan het wel suikervrij gemaakt worden.

 Voor een 15tal balletjes
  • 70gr dadelpasta
  • 40gr geraspte kokos
  • een kleine lepel rauwe cacao
  • 2 volle eetlepels kokosolie
  • 50gr chocolade,minstens 82% cacao.
  1. Smelt de kokosolie (dit kan gewoon in een kommetje op de verwarming)
  2. Snij de dadelpasta in blokjes en doe samen met de geraspte kokos en kokosolie in de hakmolen
  3. Hak tot een korrelig mengsel
  4. Roer er dan nog de cacao door
  5. Zet dit 15 minuten in de koelkast
  6. Rol balletjes van het mengsel
  7. Smelt de chocolade au bain marie
  8. rol de balletjes door de gesmolten chocolade en leg op een bord
  9. Bestrooi eventueel meet een beetje geraspte kokos.
  10. Smakelijk
OPMERKING:
  • dadels zijn leuk om te zoeten en volume te geven maar het geeft natuurlijk geen kokoskleur. Door de cacao erbij te doen is een bruine kleur normaler.
  • Ik had wel nog overschot van de gesmolten chocolade maar daar heb ik rozijnen, hazelnoten en amandelen door gerold en hard laten worden. Zo krijg je studentenhaver met chocolade.
  • In plaats van dadelpasta kan je waarschijnlijk ook gewone dadels gebruiken maar die kan je dan best weken en laten uitlekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...