vrijdag 17 oktober 2014

Ontbijtpap met banaan, kokosmelk en zoete mais

Hoewel ik het gebruik van eten uit blik probeer te beperken (Bpa's, zout,  afval,...) zijn er van die dingen die ik toch soms gebruik. Mais uit blik bijvoorbeeld. Hiervoor koop ikwelbiomais omdat die niet genetisch gemanipuleerd mag zijn.
Nadeel van een blik is soms ook dat er meer inzit dan je wil gebruiken maar dat is een kwestie van creativiteit dus maakte ik er een lekkere pap van die zowel warm als koud gegeten kan worden.


Voor 2 ontbijtporties en 1 dessertportie
  • 1 grote banaan
  • 1 appel
  • 70gr mais
  • 300ml water
  • ongeveer 50gr santen (ik maakte een pakje leeg en heb het niet gewogen)
  • een handje pecannoten (eventueel)
  1. Doe het water in een kookpot en zet met het deksel erop op het vuur
  2. Snij de santen in blokjes (smelt makkelijker) en doe bij het water
  3. Snij de appel in blokjes en voeg toe
  4. Laat aan de kook komen
  5. Schil de banaan en snij in halve schijfjes
  6. Voeg samen met demais toe aan het kokende water
  7. Laat nog een minuutje of 2-3 doorkoken (de banaan mag niet plat zijn)
  8. Serveer warm of koud en bestrooi met pecannoten
OPMERKING: in plaats van santen kun je ook (verdunde) kokosmelk gebruiken maar die zit meestal ook in blik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...