dinsdag 5 augustus 2014

Groenteschotel en gazacho

De laatste vakantiereceptjes alweer. Ik zet ze hier samen omdat ik ze ook samen gemaakt hebt. De groenteschotel als makkelijke maaltijd en de gazpacho om de laatste restjes te verwerken. Want een nieuw ritje in de koelbox zouden de tomaten niet meer echt overleefd hebben denk ik. Maar als gazpacho wel en zo had ik ineens een makkelijke maaltijd op de dag van terugkeer (met crackers erbij).



Groenteschotel voor 1 persoon 
  • 250gr champignons
  • 2 tomaten
  • 1/4de courgette
  • 1/4de ui
  • 1 lenteui
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • Peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden (of kruiden naar smaak)
  1.  Verwarm de oven voor op 180C
  2. Snipper de ui en de knoflook
  3. Snij de tomaten,courgette, lente-ui en champignons in schijfjes
  4. Leg een laag courgetteschijfjes op de bodem van een ovenschaal
  5. Strooi er de lente ui over
  6. Leg er en laag champignons over en bestrooi met de knoflook
  7. Leg terug een laag courgette en strooi er de gesnipperde ui over
  8. Leg terug een laag champignons
  9. Bedek met een laag tomatenschijfjes
  10. Verdeel er wat zout, peper en kruiden over en overgiet met olijfolie
  11. Zet 30minuten in de oven
OPMERKINGEN
  •  als je er niets bij serveert is het voor 1 persoon.Met bijvoorbeeld brood of pasta erbij is het voor 2 personen
  • Afhankelijk van de grote van je ovenschaal kan je meer  of minder laagjes hebben.Maakt niet uit
  • Je kan er eventueel ook edelgistvlokken overstrooien voor een kaassmaak (of echte geraspte kaas als het niet vegan moet zijn)

Gazpacho voor 2 grote porties
  • 3 tomaten
  • 1 pepertje
  • 1/4de ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffiekopje water
  • restjes courgette
  • restjes champignons 
  • eventueel andere groente restjes
  • 1lepel olijfolie
  • peper zout
  • Italiaanse kruiden (of andere)
  1. Doe alles,buiten het water in de blender en blendt tot een egale massa
  2. Voeg water toe indien het blenden niet lukt of als het een te dikke soep is.
  3. Bewaar in de koelkast tot serveren.

1 opmerking:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...