dinsdag 12 augustus 2014

Groene peper-mosterdsaus

Zo soms laat ik me al eens verwennen en mag vriendje koken, maar dan wel opeen dag dat er sowiso vlees op het menu staat. Als ik die iets veganistisch zou laten maken zou hij er toch gehakt ofzo doordoen. Maar hij wou biefstuk met gebakken aardappelschijfjes en groene pepersaus. En de pepersaus was zo geslaagd dat ik ze van hem hier moest posten en eerlijk gezegd verdient die het ook.


Groene peper-mosterdsaus Voor 2 tot 4 personen
  • 250ml kookroom (kan ook plantaardig)
  • 3 lepels groene peperbolletjes (op sap)
  • 8 koffielepeltjes graantjesmosterd
  • 2koffielepeltjes scherpe mosterd
  • een klontje boter
  • zout
  • zwarte peper
  1. Laat de peperbolletjes uitlekken in een vergiet
  2. Smelt de boter in een sauspannetje
  3. Voeg de peperbolletjes en de room toe
  4. Roer er de mosterd toe
  5. Laat op een kleine vuurtje opwarmen en roer goed. Breng net niet aan de kook
  6. Kruid af met peper en zout.
Groene peperbolletjes vind je in glazen bokaaltjes in sommige supermarkten. Eens geopend zijn ze in de koelkast nog enkele weken houdbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...